Le Fouvalega Green: Fa'ailoaina le Amataga ma Aafiaga o Veganuary


A o tatou fa'afeiloa'i le tausaga fou, e to'atele tagata i le salafa o le kelope ua amatalia se malaga fa'aliliu ua ta'ua o le Veganuary. O lenei gaioiga, lea e faʻamalosia ai tagata e talia se olaga ola faʻavae mo le masina atoa o Ianuari, ua maua ai le lauiloa tele i tausaga talu ai nei. I lenei blog post, o le a tatou suʻesuʻeina le amataga o Veganuary, lona evolusione, ma le loloto o lona aafiaga i tagata taʻitoʻatasi, siosiomaga, ma le lumanaʻi o le ola gafataulimaina.


Le Fanau mai o Veganuary:

Veganuary na faavaeina i Peretania i le 2014 e Jane Land ma Matthew Glover. O le manatu e faigofie ae fou: luʻi tagata taʻitoʻatasi e faʻaaogaina se olaga vegan mo le masina o Ianuari. Na va'aia e le au fa'avae se taumafaiga tu'ufa'atasi e fa'alaua'iteleina le fa'amanino, si'osi'omaga, ma le soifua maloloina o mea'ai fa'avae. O le mea na amata mai o se faʻasalalauga laʻititi talu mai lena taimi ua tupu aʻe i se gaioiga faʻavaomalo, ma le faitau miliona o tagata auai mai talaʻaga eseese ma aganuu.


Manatu Fa'atatau ile Amiotonu ma le Siosiomaga:

I le autu o le Veganuary o se tautinoga i le amio ma le siosiomaga. Na iloa e i latou na faavaeina le aʻafiaga o faʻatoʻaga manu i luga o le paneta, e aofia ai le faʻaleagaina o vaomatua, faʻaleagaina o le vai, ma le kasa oona. E ala i le faʻamalosia o se olaga vegan mo le masina, e auai tagata auai i se malaga patino e ogatusa ma tulaga taua o le agaalofa i manu ma le faʻasaoina o punaoa a lo tatou paneta.


Soifua Maloloina ma le manuia:

Veganuary e le na'o le fa'atatau i le si'osi'omaga ma le fa'ata'ita'iga; o lo'o fa'amamafa ai fo'i fa'amanuiaga fa'alesoifua maloloina e maua mai i mea'ai e fa'atatau i la'au. E masani ona lipotia e tagata auai le faateleina o le malosi, faʻaleleia le gaogao, ma se lagona o le soifua manuia. Ole tautinoga ole masina e avea o se avanoa mo tagata taʻitoʻatasi e suʻesuʻe ai le lalolagi eseese ma le suamalie o meaʻai faʻavae laau, luitauina manatu sese e uiga i le vaʻaia o tapulaʻa o veganism.


Fa'amaoniga a Tagata Ta'uta'ua ma A'afiaga Fa'asalalau Fa'asalalau:

O le manuia o Veganuary e mafai ona mafua, i se vaega, i le lagolago na te mauaina mai tagata taʻutaʻua ma tagata faʻamalosi. O lo'o fa'atupula'ia le numera o tagata lautele e fa'aogaina a latou fa'avae e fa'amaonia ma auai i Veganuary, fa'ateleina lona a'afia ma a'afiaga. O fa'asalalauga fa'aagafesootai o lo'o i ai se sao taua i le fa'atupuina o se lagona fa'alaua'itele i le va o tagata auai, fa'amalosia se talanoaga fa'alelalolagi e uiga i fa'amanuiaga o le ola fa'avae.


Aafiaga i le Alamanuia Taumafa:

O le Veganuary e le gata ina a'afia ai tagata ta'ito'atasi ae ua fa'aosofia ai fo'i se suiga ile pisinisi tau taumafa. O fale'aiga, filifili mea'ai, ma pisinisi ua iloa nei le mana'oga mo filifiliga fa'avae. O le faatupulaia o le lauiloa o le Veganuary ua mafua ai le atinaʻeina ma le faʻalauiloaina o oloa vegan eseese ma tofo, ma faʻafaigofie ai filifiliga faʻavae laau ma faʻafeiloaʻi i le lautele lautele.


Veganuary e tu o se molimau i le malosi o gaioiga faʻatasi ma filifiliga a le tagata lava ia i le fatuina o suiga lelei. O le mea na amata o se manatu faatauvaa i le 2014 ua tupu aʻe i se tulaga faʻavaomalo, faʻaosofia tagata e toe iloilo a latou vaʻaiga ma meaʻai, siosiomaga, ma lo latou soifua manuia lautele. A o tatou fa'amanatuina le Veganuary, ia tatou fa'afetaia le va'aiga a le au fa'avae ma le anoanoa'i o tagata na talia le suiga lanu meamata, o lo'o saofagā i se lalolagi e sili atu le agaalofa, gafataulimaina, ma fa'aola laau.

I luga o le api talaaga

Le Fouvalega Green

Le Fouvalega Green: Fa'ailoaina le Origins ma le Aafiaga o Veganuary A'o tatou fa'afeiloa'i le tausaga fou, e to'atele tagata i le kelope o lo'o aga'i atu i se faigamalaga suiga ua ta'ua o le Veganuary. Lenei...

Talia se amataga fou ma le Veganuary

Talia se Amataga Fou ma Veganuary: Laasaga Faigofie i se Olaga Fa'avae La'au O le amataga o le tausaga fou e masani ona aumaia ai se lagona o le faafouga ma le avanoa mo suiga lelei....

Fa'atau a matou aoina e sili ona fiafia i ai

Faalautele lau lisi imeli

Auai i la matou nusipepa.